Szervezetfejlesztés

http://www.otftrening.hu/csapatepites/szerv2A rendszer kidolgozásánál abból a problémából indultunk ki, hogy egy szervezet különböző területein gyakran más-más vezetői gyakorlat és értékrend nyilvánul meg. Az egységes gyakorlat kialakítására nagy szervezetekben a kiscsoportos tréningprogramok korlátozottan alkalmasak. Ezért tartjuk szükségesnek, hogy azt a képzési rendszert, amelybe a szervezetek már nagy energiákat fektettek, megtámogassuk egy 30 – 120 fő részvételével zajló nagycsoportos kultúrafelmérő és kultúrafejlesztő programmal.

Ezt a programot akkor ajánljuk, ha

  • egységesebb szervezeti kultúrát szeretnénk kialakítani
  • a szervezet dolgozói visszajelzéseikben elégedetlenek a vezetői bánásmóddal
  • a szervezet vezetői egységes alapra szeretnék helyezni vezetői működésüket

A rendszer

Sok szervezetben a belső konfliktusok, visszatérő vezetési és működési problémák mögött a vezetői körben tisztázatlan vagy nem egységesen képviselt, gyakorolt vezetési játékszabályok állnak. Ez nemcsak visszatérő vitákat eredményez, hanem a beosztottak elbizonytalanodásához, aktivitás csökkenéséhez, nem megfelelő szolgáltatási szintekhez is vezet. Ennek megelőzésére, korrekciójára szükséges egy egységes vezetési kultúra kialakítása és gyakorlata.
A programsorozat első lépéseként a felsővezetői kör meghatározza a legfontosabb szervezeti értékeket. Az értékeket az adott szervezet számára releváns módon definiálják, viselkedések szintjén azonosítják, hogy mit értenek ezek alatt.
Második lépésben a vezetés által definiált szervezeti értékeket feldolgozza és értelmezi a többi vezetői szint, és közös megállapodnak abban, hogyan fognak ezek megnyilvánulni a hétköznapokban.

A fentiek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a csoportot és az ezen belüli együttműködést alapvetően befolyásoló értékrendi és kulturális elemek megismerésére és kifejezésére. A megszokott tréningkeretektől eltérő lebonyolítás különlegesen ösztönző élményt biztosít – az ilyen nagycsoportos programok gyakran a fejlesztési folyamatok legmaradandóbb élményét és hatását hozzák.

A rendszer eredményei

  • megtámogatja a készségfejlesztő programok beépülését a vállalati kultúrába;
  • segíti a vezetői csoportot az egységes vezetői gyakorlat és attitűd kialakításában;
  • erősíti a résztvevők közötti személyes kapcsolatokat;
  • javítja a résztvevők önismeretét és az együttműködési hajlandóságot;
  • mindezen felül pedig élvezetes is, így lehetőséget ad a feltöltődésre.

 

Felkeltette az érdeklődésem a képzés, további információkat szeretnék

A szervezetfejlesztéshez tartozó regisztrált képzések

A képzés tudományos, módszertani háttere